Actueel

Nieuws

Blog - Thuis in Het Loo: De voordelen van nieuwbouw Lokaal nieuws donderdag 18 juni 2020

Blog - Thuis in Het Loo: De voordelen van nieuwbouw

De voordelen van nieuwbouw
Als je op dit moment een huis zoekt, dan kun je het gegarandeerd beamen; het vinden van een huis dat bij je past is ontzettend moeilijk! Niet alleen omdat de huizenmarkt momenteel oververhit is, maar ook omdat je voor lastige keuzes én vragen komt te staan. Want, hoe ziet jouw droomhuis er eigenlijk uit? En, wat zijn verstandige keuzes als het draait om het kopen van een woning? In deze blog vertellen we je graag waarom de nieuwbouwwoningen in Thuis in Het Loo gegarandeerd een verstandige keuze zijn! Wist je bijvoorbeeld al dat een nieuwbouwwoning veiliger, comfortabeler en bovendien heel duurzaam is? Dat is niet alleen gezonder voor jezelf en je gezin, maar ook aantrekkelijk voor je portemonnee!  

Milieuvriendelijk en energiezuinig
Een nieuwbouwwoning kent veel voordelen. Een van deze is de mate van duurzaamheid. De woningen worden zo gebouwd dat ze het milieu een stuk minder belasten. Hoe dit wordt gerealiseerd? Door het gebruik van duurzame technieken en bouwmaterialen. Daarbij kun je denken aan de toepassing van een energiezuinige (gasloze) warmwater en verwarmingsinstallatie, vloerverwarming- en koeling, de douche WTW, vraaggestuurde ventilatie, PV-panelen en de keuze voor houten kozijnen met triple-beglazing. Het toepassen van deze bewezen duurzame technieken zorgen voor een optimaal wooncomfort en een lage maandelijkse energierekening.

Warmte uit de bodem en de warmtepomp

Hoe werkt dit? Eigenlijk heel simpel! Via een gesloten circuit wordt warmte vanuit de bodem naar de woning gebracht. De warmtepomp haalt de warmte hieruit en brengt deze over op de vloerverwarming. In de zomer werkt dit principe precies andersom. De warmtepomp kiest automatisch, aan de hand van de ingestelde temperatuur, voor het verwarmen óf koelen van de woning. Een groot voordeel van de woningen in Thuis in Het Loo is dat de gehele woning is voorzien van vloerverwarming- en koeling. Dus lopen op blote voeten wordt een feestje!

Douche WTW

Dit unieke systeem zorgt er voor dat de warmte van het afgevoerde douchewater wordt gebruikt om het aanvoerwater op te warmen. Met deze techniek bespaar je flink op het energieverbruik van je woning.

Vraaggestuurde ventilatie

Wist je dat slechte ventilatie de kans op; schimmelvorming, een te hoog CO2 gehalte in de lucht en daarmee verschillende gezondheidsklachten verhoogt? Om deze problemen te voorkomen, worden de woningen in Thuis in Het Loo voorzien van vraaggestuurde ventilatie. Deze interactieve techniek reageert op de aanwezigheid van mensen in een ruimte. De luchttoevoer wordt per verblijfsruimte aangevoerd, vanuit een inlaat op het dak. Deze koude buitenlucht wordt vrijwel onmiddellijk door een filter en warmtewisselaar geleid, waar het wordt gefilterd en verwarmd. De warme lucht uit de woning staat zijn warmte af aan de toegevoegde koude buitenlucht. Alleen de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse lucht, de luchtstromen zelf blijven volledig gescheiden. Een CO-2 sensor meet de CO2-gehalten en een vochtsensor in de badkamer meet de relatieve vochtigheid. Zo heeft iedere ruimte altijd een goed en gezond binnenklimaat.

EPC = 0 
Iedere woning in Thuis in Het Loo voldoet ruimschoots aan de eisen van het bouwbesluit. Onderdeel van het bouwbesluit is de energieprestatie, ook wel EPC genoemd. Hoe energiezuinig een woning is, wordt gemeten aan de hand van de EPC-score. Hoe beter de energieprestatie, hoe lager de EPC. Conform de voorschriften van het bouwbesluit mag de EPC-score van een nieuwbouwwoning niet hoger zijn dan 0,4. De woningen van Thuis in Het Loo fase 4 behalen een EPC van 0. Hoe we dit voor elkaar krijgen? Enerzijds door de goede isolatie van de woningen middels bijvoorbeeld de toepassing van triple-glas en ook het hergebruik van warmte van afgevoerde lucht en douchewater wat het energieverlies en -verbruik minimaliseert. Anderzijds leveren PV-panelen op het dak net zoveel elektriciteit op als dat de energiezuinige en gasloze verwarmingsinstallatie verbruikt, waardoor een EPC van 0 wordt behaald.

Met een EPC van 0 zijn je maandelijkse energielasten aanzienlijk lager én faciliteren veel banken extra hypotheekruimte!

Zorgeloos wonen!
Wanneer je een nieuwbouwwoning aankoopt, kun je er zeker van zijn dat je de eerste jaren geen omkijken hebt naar je woning. Zeg maar dag tegen onderhoudswerkzaamheden en onderhoudskosten! Alles in je woning is immers splinternieuw en werkt naar behoren. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan kan je aanspraak maken op de garantie, en worden bouwkundige gebreken voor je opgelost conform de Garantie- en Waarborgregeling Nieuwbouw 2020 van Woningborg.

Een veilige thuishaven
Tot slot voldoen alle huizen in Thuis in Het Loo aan de meest recente eisen wanneer het gaat om veiligheid. De inbraakvertragende deuren en kozijnen, het veilige hang- en sluitwerk en de rookmelders zorgen ervoor dat jij je extra veilig kunt voelen in je gloednieuwe woning. Dat is wel zo’n prettige gedachte!

Op 25 juni is de verkoop van Thuis in Het Loo fase 4 gestart. Ben jij geïnteresseerd in één van deze woningen? Houd onze website en socials dan in de gaten!

 

Blog - Thuis in Het Loo: nieuw wonen aan de bosrand van Austerlitz Lokaal nieuws vrijdag 12 juni 2020

Blog - Thuis in Het Loo: nieuw wonen aan de bosrand van Austerlitz

Een buitenkans aan het bos. Dat is Thuis in Het Loo. De nieuwe wijk voor iedereen in Austerlitz, gelegen in het prachtige natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug, nabij Zeist, Driebergen en Maarn. Op deze unieke plek vind je alle rust in de prachtige groene omgeving.

Of je nu samenwoont, een gezin met kinderen hebt óf de kinderen al uit huis zijn; in Thuis in Het Loo voel je je gegarandeerd thuis. De unieke uitstraling van de wijk is mede te danken aan de diversiteit aan woonstijlen. Thuis in Het Loo telt ruim 100 duurzame woningen in drie kenmerkende stijlen. Zo wordt de traditionele bouwstijl afgewisseld met modern en klassiek. Er wordt volop gewerkt met verschillende kleuren en natuurlijke materialen zoals steen en hout. Dit zorg voor veel dynamiek in de woonwijk. Eén ding is zeker; iedere woning biedt ruimte, luxe en comfort met een tuin waarin men heerlijk kan ontspannen.

Duurzaam wonen
De woningen in Thuis in Het Loo fase 4 zijn duurzaam gebouwd en volledig energieneutraal (EPC van 0). Ze zijn standaard voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming én triple glas. Zeg maar dag tegen de maandelijkse hoge energierekening!  Duurzaam, heel comfortabel en energiezuinig!

Wonen in een rustige omgeving
Thuis in Het Loo is een duurzame thuisbasis om de drukte van de stad te ontvluchten. Vanuit je woning wandel je zo de prachtige bossen van Austerlitz in. Een rondje met de hond, een hardlooptraining óf een fijne avondwandeling liggen hier letterlijk om de hoek. Daarnaast kun je voor je dagelijkse benodigdheden terecht bij de buurtsuper en de slager en is er een basisschool en kinderopvang in de buurt. Bij het plaatselijke eetcafé Ouwekamp ben je aan het juiste adres voor een kop koffie en een uitgebreide lunch. Voor wie straks weer een heerlijk avondje uit wil is Het Beauforthuis, een klein muziekpodium/theater met theatercafé, de uitgelezen plek!

Thuis in Het Loo is de jonge, frisse, duurzame én veelzijdige wijk om van te dromen!

Start verkoop fase 4 Lokaal nieuws donderdag 04 juni 2020

Start verkoop fase 4

Nieuw wonen aan de bosrand van Austerlitz? Markeer donderdag 25 juni in je agenda, want dan start de verkoop van de twee-onder-een-kapwoningen en royale vrijstaande woningen van Thuis in Het Loo fase 4.

Benieuwd naar hoe Thuis in Het Loo fase 4 eruit komt te zien? Houd onze website en socials in de gaten. De komende tijd gaan wij hier steeds meer informatie met jullie delen!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zeist.

Aanmelden