Actueel

Nieuws

Het jaar van verbouwers en oversluiters Lokaal nieuws woensdag 13 januari 2021

Het jaar van verbouwers en oversluiters


In het ‘coronajaar' 2020 is de hypotheek een buitenbeentje. In plaats van stagnatie en haperingen werd record op record gestapeld. Van de extreem lage rentestand tot een ongekend hoge gemiddelde huizenprijs. Niet eerder hebben zoveel mensen besloten hun huis te verbouwen of de hypotheek over te sluiten. Hypotheken Data Netwerk (HDN) rapporteerde voor het eerst meer dan een half miljoen hypotheekaanvragen in één jaar.

Aan het begin van de coronacrisis werd een dip op de hypotheekmarkt verwacht. Niets was minder waar. In totaal werd een bedrag van ruim 136 miljard euro aan hypotheken aangevraagd. Daarnaast is het ‘topjaar’ 2019 overtroffen met 24,5 procent meer hypotheekaanvragen. 

Verkoopintentie gestegen, kopers huis doen water bij de wijn Lokaal nieuws woensdag 16 december 2020

Verkoopintentie gestegen, kopers huis doen water bij de wijn

Voor het eerst sinds maanden is de intentie om een woning te verkopen gestegen. De krapte op de woningmarkt is desondanks nog steeds ongekend. Steeds vaker zijn kopers bereid om water bij de wijn te doen als ze daarmee meer kans op een woning maken. Vooral op het gebied van prijs en ruimte doen kopers concessies.

Maandelijks brengt woningsite Funda een rapport uit over de stand van de woningmarkt. Al enige tijd bleef de koopintentie - plannen om te kopen - groeien, terwijl de verkoopintentie bleef dalen. In november kwam hier een einde aan en is de verkoopintentie met 2,6% gestegen ten opzichte van oktober. Het is te vroeg om van een kantelpunt te spreken. Het gat tussen vraag en aanbod is daarvoor nog te groot. 

Veel geïnteresseerden Lokaal nieuws zondag 06 december 2020

Veel geïnteresseerden

In de afgelopen periode hebben veel geïnteresseerden zich hebben ingeschreven en de woonwensenquête ingevuld. De resultaten van de enquête laten een grote betrokkenheid zien en geven ons een goed beeld van alle wensen.

Achter de schermen zitten wij ondertussen niet stil. Samen met de architect - en de resultaten van de enquête – werken wij met veel plezier verder aan de uitwerking. In het voorjaar verwachten wij met een volgende update te komen. Mocht u tussentijds vragen hebben, dan blijven Molenbeek Makelaars en Drieklomp Makelaars het eerste aanspreekpunt.
 
Rest ons u heel goede feestdagen en een gezond 2021 te wensen.

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente Lokaal nieuws dinsdag 01 december 2020

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente

Eenmaal met pensioen ziet het leven er anders uit. Werk maakt plaats voor vrije tijd en hobby’s. Niet iedereen heeft voldoende kapitaal opgebouwd om alle plannen uit te voeren. Het geld zit vaak vast in de stenen van een koopwoning. Gelukkig bieden verschillende geldverstrekkers de mogelijkheid om overwaarde te verzilveren. Sinds kort kan dit zelfs tegen een rente die levenslang vaststaat. Hoe werkt dat en wat is het voordeel voor jou als huiseigenaar?

Overwaarde op je woning komt doorgaans pas vrij als je jouw woning verkoopt. Met een opeet- of overwaardehypotheek maak je dit vermogen eerder vrij. Je zet de overwaarde in als onderpand (in de vorm van hypotheek), om dit vervolgens terug te lenen. Afhankelijk van de hypotheek krijg je het bedrag maandelijks of in één keer uitgekeerd. Om het risico te beperken kan je niet de hele overwaarde opnemen maar een percentage ervan.

Startbouw complex De Koppel aangevangen Lokaal nieuws dinsdag 10 november 2020

Startbouw complex De Koppel aangevangen

De bouw van het laatste bouwblok, De Koppel, is voor de zomer aangevangen. 

De bouw van het laatste bouwblok, De Koppel, is voor de zomer aangevangen. 

Inmiddels is de eerste verdiepingsvloer gelegd en vordert de bouw conform planning. Naar verwachting zijn de appartementen in het tweede kwartaal van 2021 klaar voor oplevering.

Planning start verkoop appartementen Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

Planning start verkoop appartementen

Het plan is nog in ontwikkeling. Daarom is er voor u nu de unieke kans om uw wensen kenbaar te maken via de enquête. Zo kunnen we in de verdere uitwerking het oppervlak, het aantal kamers en de afwerking volledig afstemmen op uw wensen en behoeften.

De verwachting is dat medio 2021 kan worden gestart met de verkoop van de appartementen..

Architect aan het woord Lokaal nieuws dinsdag 08 september 2020

Architect aan het woord

Pal aan de bosrand, in het midden van het land, is het ontwerp gemaakt voor een sculpturale toren van gestapelde bosvilla’s. De toren is onderdeel van de herstructurering van de wijk Kerckebosch te Zeist en vormt de buitenste sluitsteen van een reeks nieuwe appartementengebouwen, in een van de groene lobben aan de rand van het bos. Het gebouw huisvest 19 royale appartementen met panoramisch uitzicht over de bosrijke omgeving.    

Voor het ontwerp van Beaufort heeft de groene en bosachtige omgeving op zand tot directe inspiratie geleid. De thema’s zand–stam–blad zijn de dragers van het concept en de materialisatie van de toren, waarbij de stapeling van deze thema’s - in lagen op elkaar - heeft geleid tot het uiteindelijke ontwerp. Binnen het thema zand zijn de vloerafwerking, borstweringen en terrassen opgenomen. De buitenplafonds krijgen vorm binnen het thema blad, door een groene en informele afwerking van alle onderzijden van balkons en overstekken.  De daar tussen geplaatste gevelinvullingen tot slot, bestaande uit dragende kolommen en grote, transparante puien, zijn binnen het thema stam uitgewerkt.  

De toren oogt sculpturaal en weelderig, maar is tegelijkertijd opgezet binnen een rationele grid-structuur, waarin de kern tezamen met de kolommen langs de gevellijn de draagstructuur vormt. Deze structuur wordt doorgezet tot in de half verdiepte parkeergarage, waar zich ook de bergingen van de appartementen bevinden. Bovengronds telt het gebouw 10 bouwlagen, met op iedere laag 2 L-vormige appartementen, die overhoeks zijn ontworpen en spiegel symmetrisch georiënteerd zijn, waardoor een diversiteit in uitzicht en woonervaring wordt gecreëerd. De uitzondering binnen deze configuratie is de bovenste verdieping, waar zich een 360 graden rondlopend penthouse bevindt.

Het gebouw is geworteld in haar groene omgeving. De entree wordt bereikt via een trap, of glooiend oplopend bospad. De geknikte gevel vouwt ter plaatse van de entree van de toren naar binnen, waarmee het binnenkomen op een uitnodigende wijze is vorm gegeven. Eenmaal binnen ontvouwt zich een dubbelhoge entreehal met zicht op de omgeving en de centraal geplaatste kern, met liften en trappen, die toegang geeft tot de appartementen.

De appartementen zijn rondom voorzien van royale buitenruimtes. Door het wisselend laten uitsteken van vloervelden en het naar binnen vouwen van puien, ontstaan op strategische plekken grote ‘buitenkamers’. Ter plaatse van deze ruimtes lijkt de grens tussen binnen en buiten te vervagen, waarmee de bosrijke omgeving deel gaat uitmaken van het wonen op deze bijzondere plek. Met het spiegelen van de appartementen zijn ook de buitenruimtes per laag anders gepositioneerd. Van buiten laat de toren zich hierdoor lezen als een onregelmatige stapeling van naar binnen en buiten vouwende balkons, waarmee het gebouw zich ogenschijnlijk willekeurig en vanzelfsprekend lijkt te vervlechten met haar bosrijke omgeving, terwijl het tegelijkertijd als een baken de entree van Kerckebosch markeert.
 
Jeroen Schipper MSc
 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zeist.

Aanmelden